Web- & grafisch design door Susan Zeegers
20171024-2045-logo-eseese-mobiel

OVER MIJ

susan-zeegers-studio-elephant-sees-elephant-2018-11-30-2035
linkedin-logo-susan-zeegers

Elephant sees Elephant sinds 2009

Mijn naam is Susan Zeegers en mijn onderneming bestaat dit jaar 9 jaar!
 Elephant sees Elephant wordt hoofdzakelijk door mij gedreven, maar daarnaast werk ik samen met een aantal freelance fotografen, programmeurs en tekstschrijvers.

Onderwijs

In 2003 heb ik de HBO opleiding “Communicatiesystemen” in Utrecht in de afstudeerrichting “Functioneel Ontwerp” met een 9 afgerond.

Na deze opleiding ben ik mijn creatieve webdesign scales verder gaan uitwerken.

Werkervaring

Reclamewereld

Voordat ik mijn eigen bedrijf heb opgestart heb ik na het afronden van de opleiding Communicatiesystemen 6 jaar als webdesigner en webmaster in de reclamewereld gewerkt.

Autodidact & art directors

Op het gebied van design ben ik voornamelijk autodidact. Daarnaast heb ik ook een leerschool onder leiding van diverse art directors in de reclamewereld gehad. En naast mijn fulltime baan bij MTV Networks in 2005 heb ik een oriëntatiejaar op de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht afgerond.

Susan is een warm persoon met een goed oor en een goed oog. Kan luisteren naar de wensen van de opdrachtgever en oogstrelend werk maken. Positief mens met initiatief. – Rik Blokland (Art Director)

Planning

Mijn werkwijze staat voor creatief samenwerken langs een nuchtere, heldere, uiteengezette planning om samen tot het beste resultaat te komen. Elke website wordt stapsgewijs gemaakt, beginnende bij het verkennen van de juiste stijl en richting die de website nodig heeft.

ZOWEL CREATIEF ALS TECHNISCH

Omdat ik zowel creatief als technisch onderlegd ben kun je van mij creatieve diepgang, maar ook heldere, praktische oplossingen verwachten.

Ik hou van korte lijnen en ben goed in knopen doorhakken.

TECHNISCH SPECIALISME BESTEED IK UIT

Vergelijk een website met een huis: het heeft een fundering, een framewerk, muren en een dak. Ik ben de persoon die het huis van de buiten- en de binnenkant inricht en vormgeeft. Bij dat vormgeven en inrichten gebruik ik mijn design- en technische vakkennis.

Een technisch specialist is echter degene die specifieke technische aanpassingen kan doorvoeren. De loodgieter komt wanneer de leidingen anders gelegd moeten worden of de aannemer met zijn team komt langs als er een kamer aan vast gebouwd moet worden.

Ik geloof heilig in “schoenmaker blijf bij je leest” dus voor specifieke technische oplossingen huur ik een externe programmeur in. Je moet dan denken aan zaken als:

  • webshop
  • specifieke formulieren die specifieke data moeten ophalen
  • koppelingen met bestaande externe software
  • etc.

Heb je hier vragen over? Bel of mail mij gerust.

WAAR IK VOOR STA

Inspiratie

Wat mij drijft is inspiratie.

In webdesign, illustratie, grafisch ontwerp en in de muziek.
Het komt voor mij allemaal op hetzelfde neer: vanuit creatieve inspiratie het beste uit mezelf en dus ook uit de ander halen.

Musicus & zanglerares

Naast web- en grafisch designer ben ik ook musicus en docente. In 2012 bracht ik mijn eerste album uit en sinds 2016 heb ik samen met gitarist / producer Will Sophie een muziekplatform “Music from the Well” opgericht.

Op het moment schrijf ik nieuwe songs en geef ik les, workshops & masterclasses.